Skip to content
Güneşi yakalamak isteyen genç ve dinamik insanlar, 2007’de Gaziantep’ ten doğuya ve batıya doğru kültür-sanat kervanları oluşturmayı hedeflediler. Çünkü ; güneşin doğduğu ve battığı kızıllığı turuncu ile simgeleyerek güneşi, oynayan insanlar motifleri ile de güneşi yakalamak isteyen yolcuları simgelerine yansıttılar. Kardeşliğin, birlikteliğin, barışın aracı olan halk oyunlarını, kültürün ve sanatın temel öğesi olduğuna inandılar.
19 Mayıs 1919’da doğan güneşin etkisiyle kadın-erkek sürekli yükselmeyi, güneşe doğru yol almayı ve bir gün mutlaka güneşi yakalamak umuduyla çalışmayı ama hiç durmadan çalışmayı ilke edindiler. Işığını güneşten alan, aydınlık geleceği simgeleyen ve güneşe giden yolu ülkemizin yolu olarak gördüler. Türkiye’ den açılan bu kervan yolu, Türklerin, dünya kültürüne ve sanatına katkı sağlayan uygarlık yolu olarak algılanmalıdır.
İpek Yolu ile Güneşin Yolcuları Gaziantep başta olmak üzere, yerel, ulusal ve evrensel kültür ve halkbilimi ile halk oyunları değerlerini, sanat ve sporunu bilimsel tekniklerle araştırıp korumayı, geleneksel ve çağdaş gösterimlerle sunumunu yaparak yaygınlaştırmayı amaç edinir. Yerel, ulusal ve evrensel kültür, sanat, gençlik ve spor etkinlikleriyle toplumun ve gençlerin, beden ve ruh sağlığını koruyarak sosyalleşmesine katkıda bulunur. Toplumun ve gençlerin dünya barışı için kültür, sanat ve sporu araç olarak benimsemesini sağlar.